Tarabyaüstü Halkevi Açıldı

Tarabyaüstü Halkevi 5 Aralık Pazar günü Ömürtepe mahallesinde dört yıldır yürütülen hak mücadelelerinin halka anlatıldığı konuşmalarla başlayan bir yürüyüşle açıldı.

Tarabyaüstü’nden ve Sarıyer’in mahallelerinden gelen halkevciler Ömürtepe meydanında toplanıp yürüyüşe başladı. Yürüyüş süresince yapılan konuşmalarda, dört yıl önce başlayan halkevi çalışmasıyla mahallede yürütülen mücadeleler anlatıldı. Yürüyüş boyunca çalan tulum ve atılan sloganlar mahalleli ve etkinliğe katılanlarda büyük coşku yarattı.

Yürüyüşün ardından Halkevi binasında devam eden etkinlikte halkevinin kuruluş sürecini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından Tarabyaüstü Halkevi kurucularından Filiz Aktaş yaptığı konuşmada “Tarabyaüstü halkı bugüne kadar 3. Köprüye karşı verdiği mücadeleyle, mahallenin tek yeşil alanı olan çamlığın, İBB tarafından halka açık piknik alanı olarak ilan ettirilmesiyle, barınma hakkı için verdiği mücadeleyle, ranta ve talana karşı direncini göstermiştir, bundan sonra da insanca bir yaşam için daha fazla bir araya gelmemiz gerekmektedir’ dedi.  Daha sonra Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, Sarıyer Halkevi Başkanı Hasan Pulat ve mahalleden Halkevi dostları birer konuşma yaptı. Konuşmacıların ardından Avcılar Halkevi Müzik Topluluğu ve İlkay Akkaya’nın verdiği müzik dinletisi ve çekilen halaylarla etkinlik sona erdi.



 


Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign