Sarıyer Halkevleri coşkulu bir piknikle yaz etkinliklerine sonlandırdı






Sarıyer Halkevleri 18.09.2011 Pazar günü Ömürtepe Çamlık Piknik Alanı’nda düzenlediği 23. geleneksel pikniğiyle yaz etkinliklerini sonlandırdı.
Sarıyer’in çeşitli mahallelerinden kaldırılan otobüslerle Çamlık Piknik Alanı’na gelen Sarıyerliler kahvaltıdan sonra halaylar ve türkülerle etkinliklerine başladı. Dört yıl önce topladıkları imzalar ve mücadeleleriyle halka açık piknik alanı olarak kazandıkları çamlık için mücadelelerinin devam ettiğini, bundan sonra Çamlık’ın nitelikli bir piknik alanı olması için yeni bir kampanyanın başladığını, piknik alanında eksik olan masa, tuvalet, çeşme ve ışıklandırma gibi çeşitli donatıların kurulması için imza toplamaya başladıklarını ilan ettikten sonra sahne etkinlikleri başladı.
Piknikte söz alan Sarıyer Liseli Genç Umut söze Hopa’da AKP’nin polisi tarafından öldürülen öğretmenleri Metin Lokumcu’yu ve yapılan protestolarda tutuklanan arkadaşlarını selamlayarak başladı. Yaptıkları konuşmada “Bizden Tayyipgillere, Fettullahlara benzememizi istiyorlar fakat bizler Mahirlere, Denizlere, İbolara benzeriz. Parasız, bilimsel,nitelikli,anadilde eğitim hakkımızı alıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.” Dediler.
Avcılar Halkevi Müzik Grubu’nun keyifli dinletisinden sonra dört aydır Tarabyaüstü Halkevi’nin bağlama atölyesinde çalışmalarını sürdüren kursiyerler sahne aldı. Bağlama atölyesinin ardından yıllardır Sarıyer halkının mücadelelerinde ve dost sohbetlerinde yalnız bırakmayan Nurettin Güleç’in türküleriyle etkinlik son buldu.






Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign