Halkevleri yaz okulu Sarıyer'de şenlikle sona erdi

Sarıyer Halkevleri’nin bir ay önce iki mahallede başlattığı yaz okulu çalışması bugün  Büyükdere Çelik Gülersoy Parkı’nda tüm öğrencilerin ve velilerin buluştuğu bir şenlikle sona erdi.

Çocuklar sabah erkenden parkta şenlik hazırlıklarına başladı. Şenlik alanını hep birlikte süsledikten sonra etkinlik öncesi son provalarını aldılar. Bir ay boyunca resim, ebru ve el becerileri atölyelerinde yaptıkları çalışmaları parkın etrafında sergileyen öğrenciler yere serdikleri bir beze yaz okulu hatıra resimlerini yaptılar.


Etkinlik çocukların Büyükdere’den şenlik alanına kendi hazırladıkları pankartla yaptıkları “Oyunlar Sokakta Sokaklar Bizimle Güzel” yürüyüşüyle başladı. Şenlik alanına alkışlarla giren çocuklar etkinliğe İstanbul Teknik Üniversitesi’nden gelen eylem bilimcilerin gösterisiyle devam etti. Ardından Tarabyaüstü Halkevi kreş sınıfının şiir gösterisi sahne aldı. Çalıştıkları şiirleri okuyan çocuklar sahneyi Kocataş Mahalle Derneği’nde yapılan yaz okulunun koro çalışmasına bıraktı.  Koronun son parçası olan “Ela Ela Leose” türküsüne Tarabyaüstü Halkevi halkoyunu ekibi horonuyla eşlik etti. Bir ay boyunca iki mahallede hazırlanan drama, tiyatro, koro ve halkoyunu ekipleri sırayla sahne aldıktan sonra etkinlik yaz okulu çalışmasına destek veren kurumlara ve gönüllü öğretmenlere hatıra fotoğrafları ve çocuklara katılım belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Şenlikte sahnelenen etkinliklerin tamamının sunuşlarını kendileri hazırlayan ve sunan çocuklar yaptıkları çocuk konuşmasında; bir ay boyunca yaptıklarını anlattıktan sonra Ankara’daki arkadaşlarının, Hopa’da AKP’nin polisi tarafından öldürülen Metin Lokumcu protestolarına katıldıkları için, tutuklanan öğretmenlerine çıkıp yeniden yoksul mahallelerde ders verebilmeleri için özgürlük istediler. Etkinlikte Kocataş mahallesinden bir veli sahneye çıkarak Halkevleri’ne, Öğrenci Kolektifleri’ne ve Kocataş Mahalle Derneği’ne yaptıkları yaz okulu çalışması için teşekkür etti.














Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign