‘Bazı taktırmamak kadınların zaferi olacak’

Mahallelerinde kurulacak baz istasyonuna karşı nöbet tutan Sarıyerli kadınlar, “Bu direniş kadınların zaferi olacak” diyor 

Sarıyer Zümrütevler Mahallesi’nde 6 katlı bir binaya kurulmak istenen baz istasyonuna karşı mahallenin kadınları nöbet tutuyor. Mahalleden bir şahsa ait olan apartmana baz istasyonu takılacağını öğrenen kadınlar bu haberi aldıkları günden beri baz istasyonunun takılacağı evin önünde nöbette. Gösterilen direnç nedeniyle sahip olduğu binaya istasyonu taktırmak isteyen bina sahibi de istasyon için gerekli ekipmanı dün gece 02.00’den sonra gizlice binaya getirtti. Mahalleli kadınlar sabah bina önündeki nöbet yerine gelip istasyon için gerekli malzemelerin taşındığını görünce her zamankinden daha kalabalık bir biçimde istasyonun getirilmesini beklemeye başladı. Sarıyerli Halkevcilerin de destek verdiği direniş gün boyu sürdü.

 Sabah erken saatlerde mahalleli ile bina sahibi arasındaki gerilim tırmanınca nöbet yerine polis geldi. Halkın sağlığını tehdit eden baz istasyonuna izin vermeyeceklerini söyleyen mahalleliler, polisi de sağlıklarını tehdit eden baz istasyonu ve ait olduğu şirketi korumamaları için uyardı. Konuyu Sarıyer Belediyesi’ne taşıyan mahallelilerin çağrısıyla olay yerine zabıtalar da geldi. Baz istasyonu takılmak istenen bina hakkında inceleme yapan zabıtalar binanın kaçak olduğunu tespit etti.


Gün boyu süren direniş bugün için sona erdi. Nöbetlerini bugün için bitiren kadınlar konuyla ilgili mahalle çapında imza toplayarak GSM firmasının istasyonu takmasını engellemeye kararlı olduklarını belirtti. Sendika.Org'a konuşan mahalleli kadınlar istasyonun takılmasını engellerlerse bunun kadınların zaferi olacağını söylüyor.

Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign