İstanbul'a ve yaşama sahip çıkmak için 26 Aralık'ta Kadıköy'e

Toplumsal muhalefet İstanbul'a ve yaşama sahip çıkıyor. 26 Aralık Kadıköy mitingi çağrıcıları, herkesi 26 Aralık'ta Kadıköy meydanında 3. Köprüye, Tabiatı Talan Yasasına, Kentsel Yıkıma karşı birleşmeye çağırdı. "3. Köprü Yerine Yaşam Platformu" Sarıyer bileşenleri de tüm Sarıyer halkını 26 Aralık'ta Kadıköy'e çağırıyor.

26 Aralık Pazar günü Kadıköy Meydanı'nda yapılacak mitingte İstanbul'un son kuzey ormanlarının talan edilmesine, su havzalarının yok edilmesine, 3.köprünün yaratacağı kentsel dönüşüm projesine dur demek
için başta meslek odaları, sendikalar, mahalle dernekleri, çevre örgütleri bir araya geliyor. Mitinge ayrıca Edip Akbayram, İlkay Akkaya, Tarık Akan, Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç, Kartal Belediyesi Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, İstanbul Milletvekilleri Çetin Soysal ve Akın Birdal'ın da olduğu çok sayıda sanatçı, aydın, akademisyen ve il genel meclis-belediye meclisi üyesi destek veriyor.

26 Aralık mitingine destek veren sanatçı, aydın ve akademisyenlerin listesi için tıklayın.

Yapılmak istenen 3.köprünün konulacak ayaklarından biri olan Sarıyer ise tüm İstanbul içinde en fazla
etkilenecek olan semtimizdir. Platformun Sarıyer bileşenleri olarak (Sarıyer Halkevleri, Kilyos Çevre Koruma Derneği, Sarıyer Mahalle Dernekleri Platformu, BOÇEV, Kocataş Mahalle Derneği, Maden Mahallesi Dereiçi Sokak Derneği gibi.) yaşadığımız ilçemize ve İstanbul'umuza sahip çıkmak için pazar günü yapılacak mitinge katılıyoruz.

 26 Aralık mitingi çağrı metni, "3. Köprü Yerine Yaşam Platformu" bileşenleri ve çağrıcı kurumlar için tıklayın.
3, KÖPRÜ YERİNE YAŞAM PLARTFORMU


 



Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign